Tips & nyheter

Vill du komma igång med egna onlineutbildningar? Här hittar du tips, verktyg och nyheter som hjälper och inspirerar dig.

Till inläggen

I en undersökning av sexhundra personer som har jobb där de inte sitter bakom ett skrivbord, svarade 59% av de fick huvvuddelen av sin utbildning online. På frågan vad som skulle göra onlineutbildningar bättre svarade de att utbildningarna behöver bli roligare, mer lättillgängliga och kortare. Vi tycker att det här är viktigt! Onlineutbildningar har traditionellt sett fokuserat mycket på personer som har skrivbordsjobb, samtidigt som majoriteten av arbetande personer har ett jobb där de oftast är på språng. Undersökningen gjordes av Talent Cards.

Med några enkla knep kan du göra bättre filmer med mobilen:

  1. Filma med mobilen i liggande läge och var noga med att bakgrunden blir rak, till exempel horisontlinjer och linande.
  2. Se till att mobilen är stabil, använd till exempel ett stativ.
  3. Jobba med ljudet. Använder du bara mobilens ljudupptagning blir ljudet brusigt. Att använda ditt headset gör ljudet bättre, men allra bäst blir det med en mygga som du kopplar direkt till mobilen.
Verktyg  Skapa kursmaterial 

Visste du att du kan använda PowerPoint som bildredigeringsprogram? Skapa dina bilder, och exportera dem sedan i bildformat. PowerPoint innehåller också funktioner för att spela in voicover, dvs röst, till dina bilder, och du kan sedan spara ner presentationen i filmformat. Värt att testa till dina onlinekurser?

Verktyg  Skapa kursmaterial 

En amerikansk undersökning visar att företagen räknar hem sina investeringar i digitalt lärande med råge. För varje dollar man investerat, får man tillbaka produktivitetsökningar med 30 dollar.

Trender och statistik 

Digitalt lärande har många användningsområden. Dr Conrad Gottfredsons utvecklade modellen "5 moments of needs", en modell över hur och när vi behöver stöd i vårt lärande. Den visar tydligt att vi behöver komplement till klassrums- eller distansutbildningar för att kunskapen ska hålla sig aktuell. Om du säljer utbildningar till företag och organisationer är den här modellen en bra grund för diskussioner om hur och när medarbetarna har tillgång till kunskap de behöver i sitt arbete. Det räcker inte med att gå en kurs, när medarbetaren är i en situation där hen snabbt behöver friska upp kunskaper eller få ny information, är onlinelösningar superbra.

Pedagogik  Mikrolärande 

Försök inte göra en kurs för alla. Börja alltid med en noggrann analys av målgruppen. Vilka är de? Vilka problem eller behov har de som din kurs kan hjälpa dem med? Vilken exakt nytta kommer de att få av din kurs? Ju mer exakt du blir, desto bättre kommer din kurs att bli och desto lättare blir det att sälja den.

Pedagogik 

Med lärplattformen Talent Cards skapar du utbildningskort som du kan bygga ihop till sekvenser. Användaren får tillgång till korten i sin mobil, och swipar mellan korten. Du kan också lägga tioo Quiz-frågor och länkar. På så sätt kan du bygga enkla och snabba utbildningar för personer som är på språng. Talent Cards är gratis att använda upp till fem användare, sen ökar månadskostnaden stegvis med antal användare.

Läs mer om Talent Cards här.

Verktyg  Mikrolärande